Услуги

Гещалт терапия

Гещалт от немски означава цялост, форма. Това е психотерапевтичен подход, концентриращ се върху усещанията, чувствата и емоциите на клиента в сегашния момент. Идеята е човек да се обърне към вътрешния си свят за разрешаване на конфликтите през „тук и сега“ и през преживяването, което включва осъзнавания за минали или настоящи ситуации.

Работя с деца над 5 годишна възраст по метода на Вайълет Оуклендър Гещалт игрова терапия.

Гещалт игровата терапия е творчески процес, чрез който енергията се концентрира върху рисуване, работа с глина, музика, с цел конфликтът да придобие външшна форма, която детето и терапевтът обсъждат по време на сесията. Идеята е детето да изрази емоциите си по безопасен начин и да се почувства по-щастливо и спокойно със себе си.

Психотерапевтичният сеанс продължава 1 астрономически час. Клиентът идва със свой казус, който го вълнува в момента и се обсъжда с терапевта. Проблемите могат да бъдат разглеждани с разговор, медитация, експерименти, рисуване, писане работа с глина. Често се случва зад назрелия проблем да изникне друг, по-важен към момента. Може да си представите всеки казус като люспите на глава лук, които се обелват една по една – нежно разглеждаме аспектите на проблема и свързаните с него мисли и емоции, водещи ни към осъзнаването, решението и облекчението.

ТЕС - техники за емоционална свобода

Техниките за емоционална свобода са най-популярният метод в направлението на новаторската Енергийна Психология. Те са още познати с наименованията ТЕС, EFT, техника за емоционално освобождение, меридианна терапия, техника с потупване. Те са достъпен и ефективен, базиран на доказателства терапевтичен метод. Комбинира елементи от съвременни терапевтични подходи като когнитивна и експозиционна терапия, НЛП, EMDR, заедно с принципи от източната древна медицина и акупресурата. Метод, който дава доказани и трайни резултати при широк спектър от психични и физиологични проблеми.

Сред тях: ирационални страхове, фобии, травмиращи спомени и емоционални травми, нервни разстройства като тревожност, паническо разстройство, депресия, посттравматично стресово разстройство; широк спектър негативни емоционални състояния като гняв, вина, скръб, тревожност, безпомощност и др. Техниките са достъпни за научаване и приложението им дава реален, оставащ във времето резултат.

Източник: www.svoiizbor.com

ТЕС

Към този момент консултациите се правят онлайн през Скайп, Вайбър или Месинджър.